Thursday, July 21, 2011

NANA,QIS,MURSHID,ASHY!

Assalamualaikum n Hello. This post is dedicated to my best girlfriends! They have been writing bout me, so now it's my turn. Nak puji bg kembang smpai bucu jeans terkoyak  -_-" And kpd you smua, I main random ja tulis. TIADA NIAT untuk ikut ranking saya syg siapa lebih and yang no last ditulis merupakan kwn yg mendapat tempat terakhir di hati saya hatta paling dihina dan dikeji kalo boleh nak bg lemas dlm sungai Kampung Tebu Rampon. Bukan mcm tu ok. RANDOM. I repeat. RANDOM. Tgk. Dah panjang kena explain. Ni semua salah Qis. HAHAHAAA

1. Qistina Hashim a.k.a Qistimbo Jimbo


Qis adalah seorang yg sangattttt sexyyyy di mata kucing bulu luruh dan pohon nangka rumah zaibo. Jgn ingat org yg bertudung x leh sexaaayyyyy. Dia sgt sukakan wrna pink dan mengumpul koleksi Hello Kitty mnjadi hobinya. Bakal menjadi guru Bahasa Inggeris. Dia failed bila cuba bercakap bahasa sepanyol-rekaan-sendiri dan kami kwn kwn akn memandang dia menggunakan ekor mata bila dia bersuara sambil membuat muka The Rock tahan ulser dlm mulut. Dialah yg menjadi dreber kami semua sbb dia satu satunya yg mampu bawak kereta dgn handal! Rumah qis juga sering menjadi sasaran untuk pergi melepak sbb rumah dia cool.hahaha. Sy mula knal dia ms fom 4 kerana km ditakdirkan duduk dlm satu klas. Dan saya memanggilnya, Jimbo. Comel kan?

2. Aina Afiyyah bt Basir a.k.a Nana Buna



Nana merupakan peloya buruk versi matang yg sgt handal dlm geng kitaorg. Mempunyai skill exaggerate yg sgt tnggi! Dia adalah idaman setiap ibu mertua di kawasan Batu Caves. Bakal lawyer dan sgt hebat dlm subjek sejarah. Sering memegang takhta sebagai mrkh Sejarah tertinggi dlm kelas. Lemah lembut dan sopan santun apabila berada di hadapan org, tp hanya kami saja yg tahu perangai sebenar dia bila dia bersama kami. Tak dak sapa blh paham lawak dia melainkan kami. Dan dia mempunyai suara yang paling sedap antara kami. Sy knal dia masa fom 4 jgk sbb duduk satu klas. Seperti Qis jugak.
3. Asyran Fauzan bt Ahmad Bokhar a.k.a Syaran Raran

Anyonyo comeinya. haha. Asyran adalah kwn sy sejak dari fom 2 hingga sekarang. Dia seorng yg serius dan xbyk ckp. Kami ibarat psangn kekasih sbb asyik melekat dua org ja. Mesej tiap hari. I'm straight ok. Normal la girlsss. Dia bakal menjadi doktor dan akn mlnjutkan pelajaran ke luar ngara x lama lagi. Sobs sobs. Dia la yg memperkenalkan barangan Guess kpd sy dan bila beli seluar Guess baru, dia akn tunjuk pada saya (biasa la pompuan) Dia sgt baik. Sy ingat masa dlm bas balik skolah dlu, dia selalu bawak lirik lagu dan psg lagu melalui handphone nokia n-gage (antara handphone termahal masa zaman dulu) Lagu yg plg sy ingat is O-Town-All or Nothing dan A1-One More Try dan N-Sync-This I Promise You. Dia juga jiran sy dan setiap petang kami akn jln jln pusing taman. Tapi ini smua dulu.Sekarang masing masing tumpu dgn ms dpn. Dia dh ada kwn baru huwaa sobss sobss (tarik hingus) but she's still my best friend.

4. Murshida Abdullah Zawawi a.k.a Ucida Dada

Murshid siapa tidak kenal! Dialahh manusia paling pokpek di zaman kita yg makin membangun ini!!Suaranya lantang sehingga mampu mngalahkan Gamma Ray dan juga Invisible Light (tetiba) Sy kenal Shid ms fom 5 sbb dia duduk satu klas ngn sy. Saya,Nana dan Qis ditakdirkan dpt kelas berlainan sbb result lain lain. Hahaha maka Shid la jd peneman dlm kelas. Dia seorng yg handal dalam matematik dlm geng kami. Dia la selalu mengajar kami matematik dan selalu jugak marah kalo xleh selesaikan -_-" Dia bakal jadi accountant yg berjaya. Dia dikenali sbgai si basikal kuning dlm geng kitaorg sbb dia slalu pergi sekolah naik basikal. Dah lama sgt x jumpa n x dgr khabar dia. Jadi org KL OMG! Bajet ahh shid..

So these are my best friends ever. Dulunya sy dan Asyran xberapa ngam dgn Qis n Nana sbb diorng adalah gangster wktu Form2 manakala sy dgn Asyran merupakan geek yg hanya layan N-Gage di meja kelas. Makin besar makin baik, Nana menjadi seorang pengawas yg bertauliah hahaha. Ms Form 4 Asyran pindah pergi MRSM, Diorang la yg selalu teman sy masa balik sekolah. Tnggu bas sama sama .Tnggu saya naik bas, baru la diorng balik rumah jln kaki sbb rumah diorng belakang skolah ja..Baik gila en? hahaha.. love u guys so muchiieee muchieee pampers hayyyy.


My bestfriends. From left. Murshida,Qis,Nana and Asyran



 Me and Asyran. Gmbr last 2 years I think.



Bila ha ni.After SPM kot..haha BBQ at my house. Posing yg xboleh blah.



Me and Murshida. When we were Form 5


Look how mengada we were. Form 5!



My lepak geng. Oh btw thats ameng,jihan jid dekti n ros. Also my best buddy!


Gila sengal. Hari koko tgk org buat psembahan. Kitaorg buat bnda ni la. FORM 5. Qis with Hello Kitty mask.


LOVEEE LOVEEEEEEEEEEEE

Saturday, July 16, 2011

Love? Note For You

Assalamualaikum and Hello. Ehemmm, I failed the challenge because my Internet was literally down couple days ago. And I think that challenge is BORING haha (IM SO MEAN I KNOW) In fact, I don't have much time to update my blog EVERYDAY because I'm not really into writing craps about myself. Yes,especially when it concerns myself!

I have something to share with u guys, for those who are in love, experienced love,  about to love, spreading the love or even losers in love, u might be interested to watch this. I read the comments on YouTube, they said this video made them cried, so why don't you give a try. As for me, I don't cry easily over thing like this, not even almost-cry. But I'm not that cold-hearted really. I do feel sad about it because for those who don't know, this thing MOSTLY happen among love couples. Emphasize on that word, MOSTTTTLYYYY!

We started to be completely stranger and ended up to  be "Stranger,Again"
So that's the title given for this video and it suits very well. Get what I mean? No? So let's watch it together. I watched it over and over again and noticed I was nodding to myself. There you go :)






so-other-thing; I'm sorry for feeling the same way too.Still, i don't have the guts to convey it..which..it's killing me  
                           inside.

Thursday, July 7, 2011

Day 2: My favourite movie

Assalamualaikum and hellooo everyone. So, let's move on to my favourite movie. I have gazillion of them but this one is not about disney anymore. HAHA. Yes, i do love disney movies, all of them, just name it! But i'm a grown up now!! freaking 19, so there must be something that is better than stay feeling kiddy rite? (POYO) It might be not the prominent movie that we usually dignify for having 3D technology or whatever.. And ohh, it's free from s*x scene so u can watch it with ur 9 year old sister n the other thing is their dating spot is solitary..I bet all of u will never go to that place. Wanna know what is it? it's the FREAKING CEMETRIES! The place where death people get buried! Yupppp that one! But please dont imagine a bride with super duper long hair with blood staining her gown whispered something like "I'm gonna hunt u in ur dream n probably chew ur hair up until u'r bald", please dont get too carried away by horror movies that u watch.. HAHA alright? Ok so the movie that i've been talking about is A WALK TO REMEMBER. I suggest u guys to watch it!


One of the scenes that I love. this can tell u how lovey dovey they are..ME WANT THISS!! T_T 

SOME QUOTES FROM THIS MOVIE.

Landon: Our love is like the wind... I can't see it, but I sure can feel it. 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Landon: Are you scared?
Jamie: To death...
[Landon looks upset]
Jamie: Lighten up.
Landon: It's not funny.
Jamie: I'm scared of not being with you.
Landon: Oh baby, that will never happen... I'll be here.
 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Landon: Can you find this star, right here?
Jamie: Sure. So why am I looking for this star?
Landon: Because I had it named for you. See? It's official. It's from the International Star Registry.
Jamie: This is wonderful... I love you. 


Wednesday, July 6, 2011

Day 1: My favourite song

Assalamualaikum and hello guys! Since i have nothing to share with u right now.. Oh wait, actually i do have one, but i think it's not the time yet. Ok, so i had some blogwalking just now, and i found "30 things in 30 days challenge". So i think it might get interesting,then i take it, better than nothing rite muehhe..So let's start now! My favourite song.

Frankly, i have tons of them, but my favourite will always be the old ones, when i was a kid like that. Something like when u listen to it, there will be a surge remembrance of ur childhood.For instance, a boy about one yr older than u, wanted to hug u and u just let him do that without feeling oppressed cos u got no other options cos u wanna play Mario so badly and he was the one at ur neighbourhood who owned the game (ckp dgn satu nafas smpai perut kempis dan semputOk that was my story when i was 6 n i feel stupid but somehow that boy is pursuing in Medic in Rusia now and i hope he doesnt apply this dirty method to his patients soon or he wouldn't live longer anymore! So, i choose 'Aladdin-A Whole New World' eventhough ths song has nothing to do with my story just now muahaaha! Just tellinggg. Well, I always love disney,my friends also knw bout it. Disney is like forever. So to my future husband, once we get married, make sure we do duet for this song every night, or else u have to sleep outside the room on the shabby couch with the tv on hahaha! (baru kawin,blum ada duit,so ambik sofa rumah mak yg dah plan untuk dibuang)



HA NI! BOLEHLAH NYANYI SAMA SAMA SMBIL BERLAPIKKAN KARPET RUMAH MAK! BARU FEEL!! SELAMAT MENCUBA :)

 

So,instead of saying bye bye.I prefer to say Assalamualaikum.first.and byeee :)